KINOGUIDEN
Hver fredag byr vi på ukens kinonyheter. Her kan du lese Halvors mer utfyllende anmeldelser.

Ukens premierer  

Av Halvor Hoem

Gå til Filmarkivet for å se tildligere anmeldelser.

Joyride
Regi: John Dahl
Jeg har alltid sagt at du kødde ikke med trailersjåfører. Joyride viser at jeg har rett. En practical joke slår feil, veldig feil. Brødrene Lewis og Fluffer får etter hvert mer enn nok med å prøve å stikke av fra en psyko tungtransport. Og filmen blir da riktig så spennende den.   

Kandidaten
Regi: Rod Lurie
Kandidaten er et politisk drama med nerve. Et interessant innblikk i amerikansk politikk, og gnistrende godt spill, bare synd at slutten er så svulstig.

   

Glitter
Regi: Vondie Curtis Hall
Jente kommer rett fra barnehjemmet og synger seg inn i alles hjerter. Originalt? Neppe. Mariah Carey er ei gås med designerpupper som ikke er pen engang. Hun gauler seg gjennom filmen Glitter etter beste evne, mens jeg sitter med sure oppgulp og hele greia i vrangstrupen. Så skal du la være å se bare en film i år, så bør du la være å se glitter.
For ikke alt som glitrer er gull. Det her er bare bull.


   


Rockstar
Regi: Stephen Herek
Rock er definitivt in for tiden, men det er ingen unskyldning for å lage dårlig film. Og det har man gjort i rockstar. fortellingen om gutten som opplever drømmen og blir rockestjerne blir bare platt, kjedelig og usannsynlig. Styr unna.
   


Cecil B. Demented
Regi: John Waters
Cecil B Demented er vel også noe for mindretallet. Her får vi servert historien om en idealistisk filmgjeng som skal kuppe hollywood for å lage sin egen kultfilm. Her ropes det død over kommersiell film og sånn, men ojoj- nerd alert, nerd alert! Du skal være temmelig interessert i film for å ha glede av den her. Sære greier…


   


Bandits
Regi: Barry Levinson

Bandits er en litt mer lettspiselig greie. Billy Bob Thornton har jeg vært sur på siden han stakk av med Angelina Jolie, men må innrømme at han gjør en allright jobb her. Sammen med Bruce Willis utgjør han tospannet som gjør suksess i å rane banker. Så kommer det selvsagt ei dame inn i bildet (det gjør ofte det), og ting blir litt mer komplisert (som det gjerne blir).

 

   En reise til Kadahar
Regi: Mohsen Makmalbaf

Reisen til Kadahar er jo en veldig interesant film akkurat nå, ettersom den skildrer hvordan det er å være kvinne i Afghanistan under taliban-regimet. Nafas er ei kvinne som vender tilbake til gamlelandet for å hjelpe sin suicidale søster, og sånn går nå filmen. Filmen ellers byr vel ikke på noen store filmatiske grep, og kan bli litt kjedelig til tider, men absolutt interesant, bevares.

   

 

 

Gå tilbake til hovedsiden
   
 
 
 

 

 
  Webdesign: Ole Anders Dahle