Halvor Odd Rune Nina

Av Halvor Hoem

Premierer 12. jan

Salsa
Regi: Joyce Bunuel

Den 24 år gamle pianisten Rémi vil spille salsa, men erfarer at latino-orkestre med respekt for seg selv ikke ønsker å ha en bleking som han med på laget. Rémi «forkler» seg derfor som arbeidsledig cubaner og klarer til slutt å få seg jobb som danselærer ved det en gang så berømte Casa Cuban. Med sin nyervervede latinske sjarm drar han endelig damer. Den heldige blir Nathalie, som etter litt oppmykning forfører alle på dansegulvet. Noen salsa-wannabes med stamkundekort på Rio vil kanskje ha glede av denne filmen, men vi andre bør kanskje se etter andre muligheter på kinolerettet. For å sitere en venn av meg: «Faen, denne filmen har jo et plot på linje med en dårlig tsjekkisk tegnefilm!». Sier meg langt på vei enig bortsett fra at det er et aldri så lite hån mot dårlig tsjekkisk tegnefilm. Det sydlandske temperamentet er forsåvidt kjent for å snakke med store bokstaver, men er det virkelig nødvendig å overspille så til de grader? Men bevares, skal du se EN fransk salsafilm denne uka, kan du vel like gjerne gå å se Salsa. Jeg gir blaffen.

Sleepwalker
Regi : Johannes Runeborg

Ulrik Hansson er en middelaldrende arkitekt som lever et trygt liv i en svensk forstad sammen med sin kone Monika og deres to små barn. Alt er bare fred og harmoni. Tror han. For en dag når Ulrik våkner opp, er hele familien forsvunnet, og Ulrik har blod over hele seg. Politiet tror det hele dreier seg om et innbrudd, men Ulrik finner spor som tyder på at han går i søvne. Med sitt nyinnkjøpte videokamera, vil han dokumentere sin egen nattevandring, og håper at filmen kan gi han en ledetråd til hvor familien hans er. Og filmopptakene er slettes ikke noen oppløftende seeropplevelse… Svenskene har klart det igjen. Regissøren bruker alle triksene i boken for å skremme oss, og lykkes langt på vei. For dette ER faktisk en skummel film. Noen vil innvende at filmen er temmelig lik spanske «Hovedoppgaven», men alle som ikke har sett den kan trygt gå og se Sleepwalker. God fotografering, troverdig skuespill og spennende intrige, og sannelig dukker ikke min gamle favoritt Bjørn Sundqvist opp i en liten birolle også, som norsk politisjef.

Eksorsisten (the exorcist)
Regi : William Friedkin

Regan MacNeil er en 12-åring som begynner å oppføre seg merkelig. En legesjekk avdekker ingen ting, men Regan lirer av seg noen gloser som kan få sjømenn til å rødme. Tilstanden hennes blir gradvis verre, og moren vil ikke lenger akseptere legenes påstand om at det bare er nerver som plager datteren. Etter flere rystende opplevelser innser moren at høyere makter kan være involvert. Pater Damien Karras blir engasjert, og får hjelp av en gammel kløpper av en prest, også kalt eksorsisten… Klassikeren fra 1973 holder fortsatt koken, denne gangen 11 minutter lengre (directors cut) og med nyoppusset lydbilde. Filmen er nok mest skremmende for de som husker den fra den originale utgivelsen og ble vettaskremt da. Nå for tiden har vi jo sett det meste på lerretet, og Eksorsistens storhet ligger ikke lenger i skremselsfaktoren, men i kraften av å være kopienes original. Uansett er dette en klassiker som bør oppleves både av nye og gamle tilskuere. Og ok, den er fortsatt litt skummel da…Premierer 15.des

Slekten er Verst
Regi: Jay Roach

Har du hatt noen ekle opplevelser med dine svigerforeldre? Ha! Det er ingenting imot hva stakkars Greg må igjennom i «Slekten er verst». Absolutt alt som kan gå galt går galt, og når svigerfar med bakgrunn i CIA sitter på hjelpemidler som for eksempel en løgndetektor, da er det vanskelig å gjøre godt inntrykk. Rober De Niro spiller den psykotiske svigerfaren, Ben Stiller er den uheldige svigersønnen. «No humping in my house!» Det som skal være en trivelig familiehelg hvor Greg introduseres svigerfamilien, utvikler seg til et mareritt av dimensjoner…. En såkalt crowdpleaser det her, du er garantert å trekke på smilebåndet.

Den sjette dagen.
Regi : Roger Spottiswoode

Tenk deg nær framtid. Tenk deg at en kloning av deg plutselig har tatt over livet ditt. Ekkelt? Det synes Arnold Schwartzenegger i den sjette dagen også. I et forsøk på å vinne tilbake livet sitt, snubler actionhelten over en dødelig hemmelighet. Ojojoj, og tenke seg til: Hvis denne hemmeligheten slipper ut, vil den velte noen av verdens mektigste menn… Man trenger ikke være genspleiser for å skjønne at her får Arnold en het kamp. En kamp for å få tilbake livet sitt, samt beholde det. Framtidsfrykt ispedd blod og gørr, og en god dose action. Og tøffe science-fictions-dingser. Eller er det science fiction? Og er det tøft?

Pokemon 2
Regi : Kunihiko Yuyama

Og ellers kan vi nevne at Pokemon2 er her. Gottacatch’em all!!! Vanvittig irriterende. En oppfordring til alle foreldre: Ikke ta med ungene på denne filmen, den er av organisk nedbrytbart materiale og kan sikkert bli noe bra en gang i et senere liv. Ikke kjøp spin-off-produktene. Vel, det spørs da, om det er produktene i butikken som er spin-off, eller filmen som er en spin-off av dem…? Jeg savner donald jeg.

Premierer 1.des

Get Ready To Be Boyzvoiced
Regi: Espen Eckbo, Henrik Elvestad og Mathis Fürst

Her er dokumentaren om bandet som aldri har eksistert! Det føles som en enogenhalv times Espen Eckbo-sketsj, så hvis du tror du klarer det, så bør du absolutt gi «dokumentaren» en sjanse. Eckbo og gjengen hans leker med alle boybandklisjeer som fins, og lever seg inn i rollefigurene sine med stor overbevisning. Eckbo er best når han spiller på det store persongalleriet sitt, og vi møter mange gamle kjenninger fra mandagsportrettet. Småartig blir det ihvertfall av og til, selv om manuset er lovlig tynt til en spilllefilm å være.


Snatch
Regi: Guy Ritchie

Snatch har mange likheter med «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» (også signert Guy Ritchie), bortsett fra et mer innviklet plot og dyrere skuespillere. Du må henge med i svingene når en kjempediamant er blitt stjålet, og alle verdens verstinger er ute etter den. Diamanten skifter eier oftere enn Rune Rudberg skifter dame, og ingen ser ut til å være i stand til å holde på den. Blodig og brutalt, akkurat som i «Lock, Stock». Noen vil kanskje ha dette som største innvending også: Vi har sett dette før. Men Brad Pitt er kul da. Og alle som ikke så nok av den smekre kroppen hans i Fight Club, kan jo gå å se den her. Utelivsjungel

 Din helg

 Kinopremierer

 Mobil Effekter

 Konkurransen

 

Fredag Fredag sponses av:

–>

Oppdatert av Dahleweb, © 2001